Le’pię to nowoczesna warszawska pierogarnia założona przez Sandrę Kotowicz, którą kojarzyć możecie m.in. z programu Top Chef. Jest pysznie i pięknie. Wybierzecie się?
Le’pię – oryginalne pierogi
Le’pię to pierogarnia inna niż wszystkie. Restauracja położona na warszawskim Powiślu jest pastelowa i nowoczesna, co bardzo odróżnią ją od tradycyjnych pierogarni. Wnętrze to oczywiście tylko oprawa do równie niekonwencjonalnego menu. W karcie nie znajdziecie klasycznych pierogów mięsnych, z kapustą i grzybami czy ruskich. Wpadając do Le’pię musicie przygotować się na wyjątkowe połączenia smaków, których do tej pory, prawdopodobnie nie próbowaliście. Przyznajcie zresztą sami – farsz z kaszanką, miodem i jabłkiem lub wołowiną, winem, żurawiną i cebulą brzmią dość wyjątkowo!
Le’pię zapowiada się na knajpę, w której w najbliższych miesiącach będzie chciało się bywać. Tradycyjna kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie to coś, czego Polacy lubią kosztować w ostatnich latach. A Wy? Wybierzecie się do Le’pię?
Le’pię Adres: ul. Topiel 12 Godziny otwarcia: poniedziałek – czwartek: 12.00 – 21.00 piątek – niedziela: 12.00 – 22.00 Kontakt: lepie.mokotowska8@gmail.com