Wraz z powrotem życia restauracyjnego, startuje także największe w Polsce wydarzenie kulinarne Restaurant Week. Wiosenna edycja potrwa od 17 czerwca do 5 lipca. W samej Warszawie weźmie w niej udział kilkadziesiąt restauracji! Dlaczego warto wziąć udział w Restaurant Weeku?
Restaurant Week w Warszawie – na czym to polega?
Czas pandemii dobitnie pokazał, jak wielkim zagrożeniem dla kultury kulinarnej jest zanik życia społecznego. Dlatego też wraz z powrotem życia restauracyjnego, powraca również festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week.
Festiwal odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, stanowi bowiem formę podziękowania za wsparcie restauracji w okresie zamknięcia oraz za tak liczny powrót do restauracji.
W Warszawie będziecie mogli odwiedzić takie knajpy, jak m.in. Chianti, WuWu, Pańska 85, Komu Komu, czy Meltemi, które wielokrotnie brały już udział w Festiwalu. Pojawią się również debiutanci, w tym doskonała Przyjemność Warszawska, Syreni Śpiew, Koneser czy Zielnik.
Restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 49 zł.
Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Każdy Gość otrzyma również w prezencie butelkę Coca-Cola, która uzupełni popisowe dania wspaniałym orzeźwiającym smakiem.
Ponieważ bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem, wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi i zobowiązały się stosować do jej zaleceń.
Restaurant Week Polska
Czas trwania: 17 czerwca – 5 lipca