Comfort Food/ Hala Koszyki

ul. Koszykowa 63


W miniony weekend miało miejsce długo oczekiwane otwarcie Hali Koszyki. Pośród wieeelu fajnych sklepów i kuchni z całego świata, naszą uwagę przykuło coś innego, a mianowicie Comfort Food, czyli studio edukacji kulinarnej i żywieniowej. 

img_2919

Założyciele wychodzą z założenia, że kuchnia powinna przede wszystkim łączyć ludzi, a sukces pysznego dania to wcale nie przepis, ale serce i produkt. Właśnie dlatego podjęli współpracę z lokalnymi producentami żywności oraz niesamowitymi smakoszami i wybitnymi specjalistami różnych technik kulinarnych, którzy kochają dzielić się swoją wiedzą i pasją z innymi. Wśród specjalistów spotkacie między innymi Grzegorza Kwapniewskiego znanego jako Crazy Butcher, Jakuba Wolszczaka aka Pan Sandacz czy Jakuba Pieniążka z Fish Lovers. Warzywa i zioła będą pochodzić od państwa Jabłońskich i Majlertów, sery zagrodowe od Gieno Miętkiewicza, a nietypowymi i zaskakującymi produktami zajmie się Zbigniew Kmieć z Black Caviar. 

W Comfort Food będziecie też mogli wziąć udział w kolacjach typu pop up, odbywających się w formie kulinarnego teatru, który przedstawi połączenia niespotykane, które na długo pozostaną w pamięci.  

img_2918
To miejsce dla wszystkich głodnych nie tylko pysznego jedzenia, ale również wiedzy, którą tutaj, bez wątpienia, będzie można zdobyć! Super!

About The Author