BEZ TYTUŁU

by admin

Elegancko i bezpretensjonalnie

ul. Poznańska 16

Bez Tytułu to restauracja z kuchnią międzynarodową, która niedawno otworzyła się przy ulicy Poznańskiej, w samym centrum Warszawy.

Właścicielami restauracji jest francusko-szwajcarskie małżeństwo – Julien Barbotin-Larrieu i Kasia Michalski. Kasia jest także artystką, której galeria znajduje się w sąsiedztwie Bez Tytułu. Szefem kuchni w restauracji jest Francuz Erwan Debono, a proponowane przez niego potrawy stanowią międzynarodowy miks, którego podstawę stanowią najwyżej jakości, lokalne składniki. W menu znajdziecie pozycje będące charakterystyczne dla różnych zakątków świata – od żurku, przez burgera, na owocach morza skończywszy. Wszystko trzyma poziom, a każdy kęs sprawia, że będziecie chcieli tu wrócić. Fajny jest też fakt, że Właściciele nie spoczywają na laurach i nie boją się wprowadzać do menu nowych, sezonowych pozycji. W jesiennym menu pojawił się m.in. comber jagnięcy z grzybowym viennoise i wariacją na temat marchewki i pieczonego kulbina z kremowym sosem z owoców morza, ziemniakami savonette i skorupiakami.

capture0003-11

Bez tytułu to nie tylko pyszna kuchnia, ale również bogata oferta win i autorskich drinków, które stanowią nowoczesną interpretację dobrze znanych i lubianych klasyków. 

capture0006

W Bez Tytułu warto również zwrócić uwagę na wnętrza zaprojektowane przez Joannę Szybiak z Takto. Każde z pomieszczeń urządzone zostało w innym stylu, jednak wszystkie korespondują ze sobą, tworząc niepowtarzalny klimat.

To nie koniec komplementów! Często jest tak, że na nic pyszne jedzenie i najlepszej jakości składniki, jeżeli atmosfera jest nieprzyjemna i sprawia, że podczas posiłku nie czujecie się komfortowo. No cóż – tutaj nie musicie się o to martwić! Kelnerzy są profesjonalni i przemili, co sprawia, że każdy gość czuje się wyjątkowo. Wnętrze jest eleganckie, ale przyjazna atmosfera i brak sztywnego napięcia powoduje, że nie poczujecie się tutaj niezręcznie i nie będziecie musieli martwić się czy na pewno używacie właściwego widelca. To miejsce idealne zarówno na randkę, jak i spotkanie w gronie rodziny i przyjaciół. Zgadza się wszystko od A do Z, a czasem zdarzy się nawet, że przy stoliku odwiedzi Was sam Szef Kuchni!

capture0006-2 Bez Tytułu www.beztytulu.com ul. Poznańska 16  tel. 22 251 52 88 Godziny otwarcia: Wtorek – Czwartek: 12.00 – 22.00 Piątek – Sobota: 12.00 -23.00 Niedziela: – 10.00 – 18.00

You may also like