Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie odbędzie się już 16-17 lutego!

Wielka Uczta Warszawska
Popularna formuła spędzania czasu przy jedzeniu i kulturalnego biesiadowania, wykraczającego poza samo spożywanie i kupowanie, doskonale znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek, od jakiegoś czasu podbija również Warszawę.

Centrum Praskie Koneser zaprasza wszystkich mieszkańców stolicy (i nie tylko) na Wielką Ucztę Warszawską. Druga edycja wydarzenia będzie zimową biesiadą, która „rozgrzeje żołądki i zmysły”. Po raz kolejny zasiądziemy przy najdłuższym stole w mieście i spróbujemy dań z całego świata. Kuchnia amerykańska, azjatycka, europejska w jednym miejscu!

Kogo spotkamy na Wielkiej Uczcie?
Będą wystawcy specjalizujący się w przyrządzaniu mięsa jak i Ci zajmujący się kuchnią wegetariańską i wegańską, m.in. Chwila Grilla, El Camino, Nice to Eat you, La’Bor, Hamburger z Karaibów, Frytki Świata, Szalony Piekarz, Massita, Pizza Lunga, Pitaya Warszawa, India Express, Pierogi z pieca, SOUVLAK, Diego Totti.

Zadowoleni z pewnością będą też miłośnicy słodyczy. To na nich czekają bąbelkowe gofry, ciasta od Miasto Ciasto, cronuty od Croccante, lody naturalne od Sucre, lody tajskie od Chop Chop, słodkości z Bliskiego Wschodu od Firasek Sweets i Ottomańskiej pokusy.

Nie tylko jedzenie
Wielka Uczta to oczywiście również procenty, dostarczone m.in. przez browar Hoplala, Koreb, nalewki Staropolskie, Hiszpański Smak. Pyszności!

Będziecie mieli również szansę udziału w warsztatach kulinarnych najpyszniejszych kuchni świata, dowiedzenie się ciekawostek podczas wykładów specjalistów i zobaczenie pokazów live-cooking znanych kucharzy. Dzieciaki też na pewno nie będą się nudzić!

Miejsce: Centrum Praskie Koneser
Data: 16 – 17 lutego
Czas trwania: 12.00 – 20.00
Wstęp Wolny! (zapisy na warsztaty TUTAJ)

Zdjęcie wyróżniające: Instagram/ wielkauczta

 

O Autorze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany