Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week już od 6. do 17. lutego, w tym w Walentynki. Debiutujący na Śląsku Festiwal obejmie również Warszawę, Wrocław, Poznań, Kraków, Łódź i Trójmiasto. Szefowie Kuchni najwybitniejszych restauracji w całym kraju (w tym m.in. Senses, Concept13, czy słynny Opasły Tom w nowej odsłonie) przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie, a wygodne rezerwacje dostępne są już na FineDiningWeek.pl. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata, ambasador legendarnej marki GRUNDIG.


Fine Dining Week

Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie poświęcone scenie fine diningowej, czyli najwyższej próby sztuce restauracyjnej. Szefowie Kuchni z prawie 70 najsłynniejszych i najbardziej ekskluzywnych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne w wyjątkowej cenie 119zł. Festiwal odbywa się w duchu Respect Food. Formuła wcześniejszych rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności.

Massimo Bottura

Gościem specjalnym Festiwalu dzięki marce GRUNDIG będzie Massimo Bottura, Szef Kuchni, właściciel Osteria Francescana (najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo Bottura jest ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood opierającej się o filozofię zero-waste.

Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo Botturą w duchu #RespectFood (Warszawa, 7.02.2019). Massimo Bottura będzie gościem odrestaurowanego 5-gwiazdkowego Hotelu Warszawa, w którym znajduje się m.in. restauracja „Warszawska”. Jej Szefem Kuchni jest Dariusz Barański, absolwent legendarnej Le Cordon Bleu.

Fine dining

Fine dining to połączenie bezkompromisowej jakości rzadkich produktów, najwyższej jakości ich przygotowania oraz światowej klasy oprawy i atmosfery w restauracji. Scena fine dining w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie (na Fine Dining Week wybrało się dotąd 24,868 Gości!). Zyskuje kolejne rekomendacje Michelin oraz coraz więcej kandydatów do słynnych michelinowskich gwiazdek. Misją festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week jest edukacja w zakresie najwyższej kultury restauracyjnej oraz jej intensywna promocja. Nic bowiem nie przybliży jej polskim Gościom lepiej, niż bezpośrednie doświadczenie jednej z najwybitniejszych polskich restauracji.

Senses na liście restauracji Fine Dining Week

Wspaniałą informacją dla największych fanów polskiej sceny fine diningowej jest bez wątpienia niepowtarzalne zaproszenie do najlepszej restauracji w kraju, czyli stołecznego Senses. W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi, Szef Kuchni Andrea Camastra przygotuje jedenastodaniowe menu metodą note à note, z autorskim wine pairingiem. Goście uczestniczący w kolacji, będą mieli okazję zwiedzić restauracyjne laboratorium oraz restauracyjną kuchnię w trakcie pracy.

Więcej informacji: www.FineDiningWeek.pl
Czas: 6-17 lutego 2019
Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań, Trójmiasto, Łódź i Silesia

O Autorze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany