W Warszawie pojawił się wegański kebab. Chociaż w pierwszym momencie ten pomysł może wydawać się dziwny, to jednak się sprawdza. Keboom znajdziecie w trzech warszawskich lokalizacjach i, uwierzcie nam, nawet jeśli nie jesteście wege – warto spróbować!

Fot. Instagram/ KeboomVeganKebab

Wegański kebab – jest smacznie
Wegański Kebab eee, ale o co chodzi? Taka jest pierwsza reakcja każdego prawdziwego miłośnika klasycznego kebsa. Uwaga. Niesłusznie! W miniony weekend próbowaliśmy Keboom w Hali Gwardii i było naprawdę smacznie. Po długim wahaniu postawiliśmy na green chilli doner – lavash z ostrym sosem sambal, orzeźwiającą miętą, green chilli, warzywami (zarówno świeżymi, jak i grillowanymi), wegańską fetą (nie jest to klasyczny grecki ser, ale jest ok) i seitanem. Jest naprawdę dobrze! Smak był, jak na kebaba, zaskakujący a samo danie sycące, a jednocześnie lekkie.

Fot. Instagram/ KeboomVeganKebab

Wśród innych pozycji znajdziemy zarówno kebaby bardziej klasyczne, jak i oryginalne – z dodatkiem kimchi. Wśród dodatków pyszna sałatka szopska, tabbouleh, ziemniaczki i fryty. Keboom możecie spróbować w Hali Gwardii i Hali Koszyki, a także w ich lokalu na Mokotowie. To jak, skusicie się?

Keboom Vegan Kebab (Hala Koszyki, Hala Gwardii)
Lokal na Mokotowie
ul. Dąbrowskiego 15a

Godziny otwarcia:
poniedziałek – czwartek: 12.00 – 21.00

piątek – sobota: 12.00 – 22.00
niedziela: 9.00 – 21.00

Zdjęcie wyróżniające: Instagram/ KeboomVeganKebab

O Autorze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany