W tym sezonie na Barce wynurzenie zjemy w knajpie Kukpit, gdzie nakarmi nas Marcin Kruk. W menu czekają buchty, azjatyckie pulpety i zakąski. Co jeszcze?

Buchty, przekąski i drinki

Warto zacząć od tego, czym są buchty. To gotowana na parze lub pieczona bułeczka drożdżowa, która może być zrobiona na słodko albo słono. W Kukpicie zjemy te drugie – z kurczakiem, boczkiem i jabłkiem albo boczniakiem. Dla głodnych azjatyckie klopsy, a dla tych, którzy wpadną tylko na drinka – zakąski, m.in. czipsy z batata, frytki z ziołową posypką i… kacze żołądki w białej czekoladzie z chili. 

Te wszystkie pyszności zjecie w pięknych okolicznościach przyrody – nad Wisłą, na Barce Wynurzenie. Po raz kolejny będziecie mogli poczilować przy miłych stoliczkach i wygodnych hamakach. Wszystko z piwkiem, drinkiem albo lemoniadą w dłoni. Tak można żyć!

Kukpit – Barka Wynurzenie
Bulwar B. Grzymały-Siedleckiego
Godziny otwarcia:
poniedziałek – piątek: 16.00 – 22.00
sobota – niedziela: 13.00 – 22.00

Wszystkie zdjęcia pochodzą z Facebooka restauracji Kukpit Wynurzenie oraz Barka Wynurzenie

O Autorze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany