Hala Gwardii zaprasza na wielki Targ Świąteczny oraz kiermasz książki „Skarby Świata Całego”. Znajdziemy tu wszystko, czego warszawiacy potrzebują na Święta: najwyższej jakości produkty od producentów – pasjonatów dobrego jedzenia, niebanalne prezenty pod choinkę, wigilijne potrawy, odświętną atmosferę. A poza tym, jak zwykle w Hali Gwardii, czekają na warszawiaków pyszności w licznych restauracjach oraz regionalne specjały do degustacji, takie jak pieczone jabłka oblane czekoladą czy aromatyczny barszcz czerwony. Zapraszamy codziennie, od 15. do 23. grudnia!

Targ Świąteczny w Hali Gwardii  

Wczoraj do w Hali Gwardii zagościł wielki Targ Świąteczny, który zostanie tam aż do 23. grudnia! Będziecie mogli zrobić tu rodzinne przedświąteczne zakupy i znaleźć wszystko to, co idealnie nadaje się na wigilijny stół lub pod choinkę dla najbliższych. Na targu pojawi się ponad 70 wystawców! Będą punkty ze swojskimi wędlinami, nabiałem i szerokim wyborem serów, stoiska z rybami i owocami morza. Nie zabraknie również oferty słodkich wypieków i gotowych dań na stół świąteczny w wydaniu tradycyjnym i wegańskim. Osoby dbające o wystrój domu wypatrzą wyjątkowe ozdoby świąteczne, stroiki, gwiazdy betlejemskie, a poszukiwacze oryginalnych prezentów znajdą w Hali same perełki wydawnicze, wysokiej klasy kosmetyki do pielęgnacji ciała i twarzy oraz biżuterię i niebanalne wyroby rękodzielnicze.

Odwiedzając targ koniecznie trzeba będzie spróbować dań serwowanych przez ponad 30 sklepów i punktów gastronomicznych zlokalizowanych w Hali Gwardii. Ich właściciele zadbają o świąteczny klimat menu. Wizyta w restauracjach to idealne rozwiązanie dla tych, którzy po zakupach lubią się zrelaksować lub po prostu zjeść coś dobrego w towarzystwie najbliższej rodziny czy przyjaciół.

W ramach targu pojawi się świąteczny kiermasz książki „Skarby Świata Całego”, organizowany przez fundację Czuły Barbarzyńca. W programie wydarzenia spotkania z fascynującymi gośćmi oraz możliwość zakupienia książek dla dzieci, pozycji kulinarnych, wyjątkowych biografii.

Targ Świąteczny w Hali Gwardii  – szczegółowy plan atrakcji

Sobota, 16.12.2017

godz. 8.00-18.00 – AUDYCJA RDC NA ŻYWO Z HALI GWARDII z udziałem ciekawych gości, autorów książek i wydawców.

godz. 12.00-17.00 – TWORZENIE ŚWIĄTECZNEJ RZEŹBY Z CZEKOLADY na oczach gości. Projekt realizowany z DESEO, cukiernią specjalizującą się w ciastkach typu petit gateau, tortach, czekoladowych pralinach i autorskich lodach. Autorem rzeźby i projektu jest Alfred Laskowski, młody twórca wywodzący się z warszawskiej ASP.

Niedziela, 17.12.2017

godz. 12.00-17.00 – TWORZENIE ŚWIĄTECZNEJ RZEŹBY Z CZEKOLADY na oczach gości. Projekt realizowany z DESEO, cukiernią specjalizującą się w ciastkach typu petit gateau, tortach, czekoladowych pralinach i autorskich lodach. Autorem rzeźby i projektu jest Alfred Laskowski, młody twórca wywodzący się z warszawskiej ASP.

Poniedziałek-wtorek, 18-19.12.2017

Zapraszamy na Słodkie Święta bez Cukru organizowane przez Fundację Szczęśliwi bez Cukru.

godz. 15.00-17.00 – ZRÓB SŁODKI PREZENT I ZABIERZ GO ZE SOBĄ – otwarte warsztaty.
Dziadkowie z wnukami/Rodzice z dziećmi będą robić proste słodycze: słodkie kulki, ciasteczka owsiane, świąteczne pralinki, które będą mogli zapakować do pudełeczek i zabrać ze sobą, razem
z przepisami i materiałami edukacyjnymi.

Środa, 20.12.2017

Zapraszamy na GOTOWANIE WIGILIJNEJ ZUPY RYBNEJ. Celem akcji jest wsparcie fundacji „Wolne miejsce”, organizatora Wigilii dla Samotnych. Wigilia dla Samotnych to spotkania w kilkunastu miejscach w Polsce, ale też w Kanadzie, Irlandii, Brazylii i na Białorusi. Inicjatorem wydarzenia jest Adrian Rykowski, właściciel i twórca strony www.kulinarnatv.pl, pomysłodawca warsztatów kulinarnych organizowanych na całym świecie. Ma na koncie także wielkie imprezy, m.in. Wielkanoc na Kijowskim Majdanie po przewrocie w 2014 r. na ponad 6000 osób, Wigilia w Calgary i Toronto dla Polonii kanadyjskiej oraz Charytatywna Wielkanoc pod Pałacem Kultury i Nauki na 2000 osób.
W środę wspólnie z wystawcami Targu Rybnego w Hali Gwardii, takimi jak Smaki Morza, Przystanek Wędzarnia, Foodsolution i La Dispensa przygotuje Wigilijną Zupę Rybną.  Wigilijna Zupa Rybna będzie gotowana od godz. 14.00. O godz. 17.00 będzie wydawana gościom przy wsparciu wolontariuszy fundacji „Wolne Miejsce”. Opłata za zupę będzie symboliczna, według uznania gości, a cały dochód zostanie przeznaczony na działanie fundacji. 

 W trakcie wydarzenia Adrian Rykowski będzie nie tylko tłumaczyć krok po kroku jak zrobić pyszną zupę rybną, ale też opowie o tradycjach wigilijnych. Będzie też zachęcał gości Hali do wsparcia inicjatywy, przedstawiając Fundację i jej dotychczasowe projekty.

Data: 15. – 23. grudnia
Godziny otwarcia: 
15 grudnia – 9.00-01.00 (targ 9.00-20.00)

16 grudnia – 9.00-01.00 (targ 9.00-20.00)

17 grudnia – 10.00-23.00 (targ 10.00-17.00)

18 grudnia – 11.00-22.00 (targ 11.00-19.00)

19 grudnia – 11.00-22.00 (targ 11.00-19.00)

20 grudnia – 11.00-22.00 (targ 11.00-19.00)

21 grudnia – 09.00-22.00 (targ 9.00-20.00)

22 grudnia – 09.00-01.00 (targ 9.00-20.00)

23 grudnia – 09.00-22.00 (targ 9.00-20.00)

Wstęp Wolny!

O Autorze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany