Letnie menu w Wodzie Ognistej: Z początkiem lipca w Wodzie Ognistej swoją premierę ma nowa karta. Znana z koktajlowych menu inspirowanych Warszawą załoga ponownie bawi i edukuje swoich gości w letnim stylu. Tym razem – po słowniku gwary warszawskiej, przewodniku po dzielnicach stolicy i koktajlowym wydaniu poetyckiego magazynu Skamander -przyszedł czas na Wisłę! Koktajlowy rejs uprzyjemnią też nowe zakąski. Brzmi intrygująco, prawda? 

Letnie menu w Wodzie Ognistej: Menu, w formie specjalnie przygotowanej książeczki, to nie tylko spis poszczególnych koktajli, ale również zaproszenie do podróży po Wiśle z lat 20-tych i 30-tych, pełnej ciekawostek dotyczących portów rzecznych, parostatków czy plaż na których spędzali czas mieszkańcy dawnej stolicy. Przykład? W 20-leciu międzywojennym miejscem, w którym wypadało się pokazać była m.in. prestiżowa, prywatna plaża braci Kozłowskich. Jej pękająca w szwach restauracja słynęła ze znakomitych piw, lemoniad i kwaśnego mleka i właśnie dlatego w nowym menu znajdziecie „Piwo u Kozłowskich”. Orzeźwiająca kompozycja ziołowego likieru, tequili, syropu z szałwii, puree z cytrusów i marakui, podkreślonych kraftowym piwem IPA. Jak smakują „Wianki nad Wisłą” i „Port Czerniakowski”? Musicie przekonać się sami, jest naprawdę zaskakująco!

Port Czerniakowski

Wianki nad Wisłą

Letnie menu w Wodzie Ognistej: Poza pysznymi koktajlami, w nowej karcie znajdziecie także niezwykłe dania takie jak kremowy pasztet z cytryną i estragonem na grzankach z dżemem morelowo-boczkowym czy kiełbaskę z bobu z karmelizowanym porem w towarzystwie serowych placków kukurydzianych oraz majonezu sojowego z czarną solą i czarnuszką.

Zrazy z kindziukiem

Pierogi z dziczyzną

Całe szczęście nie zabraknie WYBITNEGO wędzonego tatara  z polędwicy wołowej oraz jego wegańskiego odpowiednika z pieczonego buraka z miętą, orzechem włoskim i czarną porzeczką, przykrytego kremowym serkiem z kaszy jaglanej i bzu. Dobre info dla imprezowiczów – w lecie kuchnia Wody Ognistej działa do 2.00!!! 

Wuzetka z wędzonymi lodami

O Autorze

Zostaw odpowiedź

Twój e-mail nie zostanie opublikowany