Home Ludzie #WARSAWGIRL: NATURALNIE NA PATYKU BY KAJA KRĘGLICKA

#WARSAWGIRL: NATURALNIE NA PATYKU BY KAJA KRĘGLICKA

by admin

#WARSAWGIRL to cykl, w którym chcemy przybliżać Wam dziewczyny tworzące ciekawe i kreatywne projekty w Warszawie. Co tydzień będziecie mogli przeczytać o dobrych rzeczach, za którymi stoją naprawdę fajne dziewczyny! Dziś czas na Kaję Kręglicką – właścicielkę Naturalnie na patyku – projektu zrodzonego z marki Lodove. To pełne smaku, naturalne pyszności!

Naturalnie na patyku – lody, lizaki i wata cukrowa – jak to możliwe, że te 3, niesamowicie słodkie, smakołyki, mogą być zarazem naturalne i pyszne?

Najpierw były lody… Naturalne lody na patyku, czyli zmiksowane owoce w zamrożonej formie, bez dodatku konserwantów, ulepszaczy i innych substancji pochodzenia syntetycznego. Zależało mi na stworzeniu produktu, którego brakowało na rynku, dla ludzi takich jak ja – świadomych tego, co spożywają. Pierwsze lody powstały, gdy zaszłam w ciążę 4 lata temu – wtedy właśnie zaczęłam bardziej zwracać uwagę na to, po jakie produkty spożywcze sięgam w sklepie.

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka

Od początku idea opierała się na uczciwym składzie produktu. Lody powstawały z sezonowych owoców – W maju i czerwcu dominują truskawki, rabarbar i arbuz, w lipcu maliny, brzoskwinie i agrest, w sierpniu śliwki i gruszki, zazwyczaj z odrobiną cukru, jedynie w celu podbicia smaku zamrożonych owoców…  Bywają też lody zupełnie bez cukru np te na bazie dojrzałych, samych w sobie super słodkich, bananów.

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka

Zimą w Polsce lody typu sorbetowego niestety nie mają szansy trwać i właśnie z tego  powodu pojawił pomysł na lizaki, których skład i wygląd musiał się wyróżniać. Zdecydowałam się na ekologiczny cukier trzcinowy, odrzucając syrop glukozowo fruktozowy, który powoduje tycie. Nie używam regulatorów kwasowości ani kwasku cytrynowego, dlatego Lizaki naturalne są słodsze od tych dostępnych w sklepach. Potrzebna dawka słodyczy zaspokojona jest więc w uczciwej ilości cukru, który nie szkodzi. To wszystko pozwala mi ze spokojem częstować mojego synka lodami i lizakami mojej produkcji.

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka

Niedługo po powstaniu lizaków, zdecydowałam się na dołączenie do oferty waty cukrowej, również z ekologicznego cukru trzcinowego. Wata cukrowa, tak jak lizaki, wyróżnia się wykonaniem ze zdrowszej wersji cukru, ale również naturalnymi dekoracjami jak owoce liofilizowane lub kwiaty jadalne.  Tak powstało Naturalnie na patyku, łączące w sobie wszystkie trzy słodkie produkty, wykonane ręcznie z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków i ulepszaczy. 

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka

Jak smakowałaby Warszawa na patyku?

Jeśli na patyku to tylko Naturalnie Na Patyku, czyli uczciwie słodko i oryginalnie. Poza tym Warszawa w ostatnich latach fantastycznie rozwinęła się kulinarnie, dlatego smakowałaby totalnie różnorodnie – dla każdego coś innego. 

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kreglicka

Czy istnieje możliwość złożenia spersonalizowanego zamówienia? Jeśli tak – czy zdarzył się kiedyś jakiś niezwykły/dziwny smak, o którego stworzenie zostałaś poproszona?

Przede wszystkim lody na patyku, lizaki i watę produkuję pod zamówienia indywidualne – najczęściej na wesela i urodziny lub też firmowe – małe i duże, od stu do kilku tysięcy sztuk. Jak to działa? Z autorskich receptur wybierasz swoje ulubione smaki i wspólnie tworzymy coś specjalnie dla Ciebie. Personalizacja polega też na tłoczeniu logo na patyczkach do lodów, zaprojektowanej specjalnie naklejce lub zawieszce przy lizaku.

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka

Personalizowana wata cukrowa to dodatnie motywu przewodniego eventu lub logo firmy na froncie wózka, ale też wybór smaku waty, dodatków i dekoracji. Odnośnie niezwykłego smaku na indywidualne zamówienie ciągle pojawia się coś zaskakującego, np. rok temu zrobiłam lody promujące chlorellę, czyli zielony proszek z alg o działaniu oczyszczającym. Te lody były super zdrowe, bez cukru, na bazie banana i pomarańczy, w naturalnego pochodzenia kolorze zielonym. Zostawiłam sobie wtedy kilka sztuk z nadprodukcji, bo były naprawdę udane.

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka Lody, lizaki, wata cukrowa – co będzie dalej? Planujesz jakieś niespodzianki na najbliższe lato?

Nie wiem, czy uda mi się wystartować tego lata, ale mam dość konkretny plan rozwoju. Lista ciągle się wydłuża, a ja małymi krokami, co kilka miesięcy będę chciała wprowadzać nowy produkt.  A co to będzie? Na razie niech pozostanie to moją słodką tajemnicą. Dajcie się zaskoczyć!

#warsawgirl naturalnie na patyku by kaja kręglicka  

Jeśli kochasz kreatywne dziewczyny i zaciekawiła Cię twórczość Kai Kręglickiej, śledź Naturalnie na patyku i zamawiaj naturalne pyszności!

 

You may also like