Bez Gwiazdek ul. Wiślana 8
Bez Gwiazdek to restauracja autorska, która parę dni temu otworzyła się na warszawskim Powiślu. Właściciele proponują kuchnię opartą na polskich produktach i daniach regionalnych. Czy zawładną podniebieniami Warszawiaków? Zapowiada się ciekawie!
Restauracja stawia na dobre jedzenie i wina w rozsądnej cenie, a także bezpretensjonalną atmosferę i swobodną obsługę. Bez Gwiazdek obiecuje serwować tradycyjne polskie dania w nowoczesnej i autorskiej interpretacji. W nadchodzącym sezonie, restauracja koncentruje się na kuchni Mazowsza. W różnych wariantach menu degustacyjnych będziecie mieli okazję skosztować m.in. buraka z pigwą, czerniny czy schabu w chlebie.
Załoga dba o najwyższej jakości ekologiczne produkty, dlatego osobiście jeżdżą po warzywa do Pana Ziółko, a ryby przywozi do nich Pan Bernard. Jednak nie samym jedzeniem człowiek żyje! W Bez Gwiazdek znajdziecie również najlepsze wina. Smak nie raz Was zaskoczy, ponieważ właścicielom zależy na poszukiwaniu nowych smaków i niekonwencjonalnych połączeń. Podawane są porcje degustacyjne, dzięki czemu nawet te drogie wina pozostają w zasięgu. Do każdego menu proponowana (ale nie narzucana!) jest selekcja odpowiednich win.
Bez Gwiazdek to jeden zespół, w którego skład wchodzą prawdziwi artyści sztuki kulinarnej – Robert Trzópek, Jan Kęcik oraz Adrian Górniak odpowiedzialny za salę i wina. W trosce o najwyższą jakość serwowanych potraw oraz zadowolenie wszystkich gości, restauracja otwarta jest jedynie wieczorami i odwiedzić ją możecie między poniedziałkiem a sobotą.
Bez Gwiazdek zapowiada się na absolutny hit i miejsce, który każdy warszawski (i nie tylko!) smakosz odwiedzić powinien. Bezpretensjonalność, profesjonalizm i kunsztowne, ale nie przekombinowane potrawy mogą sprawić, że restauracja będzie zawsze pełna. Polecamy!
Znajdź Bez Gwiazdek na FACEBOOKU!